Doe mee

Start je eigen lusgroep, sluit aan bij een linkgroep, vind je vertrouwenspersoon

Interesse in wat we te bieden hebben? Lijkt een lus- of linkgroep iets voor jou?  Aarzel niet, en neem contact met ons op. Onze vrijwillige kennismakers staan in gans Vlaanderen klaar om bij je langs te komen en wat meer uitleg te geven over de werking. Je kan er al je vragen aan stellen en ze nemen graag de tijd om naar jouw verhaal te luisteren tijdens een goede babbel.

Nadien kan je in alle vrijheid beslissen of je effectief wil opstarten.

Dankzij de financiering van de Vlaamse overheid en diverse projectsubsidies is de opstart van een lus- of linkgroep en de zoektocht naar een vertrouwenspersoon gratis.

Lees verhalen

Maak Lus bekend

Hoop je dat meer mensen Lus leren kennen? Maak ons dan mee bekend. Vertel over Lus in jouw netwerk, stuur een kaartje van Lus, gebruik onze handige zak, hang een poster aan je raam of deel folders uit. Je kan ons ook uitnodigen, bij jouw thuis, in je groep of organisatie of op jouw activiteit.

Nodig Lus uitBestel flyers & affiches van lus

Word vrijwilliger

Lusvrijwilligers zijn de motor van onze werking. Het zijn stuk voor stuk mensen die geloven dat we samen beter af zijn. Ze helpen mensen uit hun eigen buurt om zich met elkaar te verbinden. Ze zorgen voor steun en een warm welkom.

Dit doen ze op allerlei manieren: als kennismaker, compagnon de route in een lusgroep of verbinder in een linkgroep, als vertrouwenspersoon voor een kind of een jongere.

Ook op organisatieniveau spelen vrijwilligers een cruciale rol: in onze beleidsgroepen, redactieraad, denkgroepen, bij ICT-ondersteuning en administratie.

Zin om je aan te sluiten bij Lus als vrijwilliger? Meld je dan aan of sluit je aan bij een (online) informatiesessie.

Je staat er niet alleen voor! Je maakt deel uit van een team van 125 vrijwilligers en 10 Luscollega’s staan klaar om je te verwelkomen en op jouw maat te ondersteunen!

Kom naar een infomomentCheck vrijwilligersvacatures

Steun Lus

Lus wil blijvend investeren in het verbinden van mensen. De overheid en een aantal organisaties maken dit al deels financieel mogelijk. Maar we hebben nog veel dromen en ideeën! Wil je ons financieel een duwtje in de rug geven? Dat kan op verschillende manieren.

Neem contact op

Vrije bijdrage

Je kan onze werking steunen door een gift over te schrijven op rekeningnummer:
IBAN: BE82 7370 1766 6268
BIC: KREDBEBB
Op naam van:
lus vzw, Schoolstraat 48, 9040 Gent.

Wij kunnen fiscale attesten voorzien als we je naam en adresgegevens hebben. Stuur hiervoor een mailtje naar info@lusvzw.be

Zelf een idee?

Heb je zin om je op de één of andere manier te engageren in of voor onze werking, neem gerust contact met ons op.
We verwelkomen graag elk aanbod. Bel gerust naar de Lus-telefoon:
0497/43 59 23 of stuur een mailtje naar info@lusvzw.be

Koop kaartjes

We maakten kaartjes met echte Lus-wensen. Deze kaartjes kan je kopen aan 6 euro voor 5 kaartjes. Op deze manier maak je iemand blij en steun je onze werking.

Naar de shop