gelinkt

t Is beslist

By 28 februari 2021juli 8th, 2022No Comments

‘’t Is beslist!” mailt Geertrui ons op een doodgewone donderdag midden november. “‘Gelinkt’ werd goedgekeurd! Ik ben echt wel fier op ons.”
Hoera! Wat een opsteker in deze covid-tijden.
We krijgen de ongelofelijke kans om linkgroepen op de kaart te zetten, via een project met een ‘laboratoriumrol’ binnen het sociaal-cultureel werk voor volwassenen.
Lus blijft sterk in verbinden, nu en in de toekomst.

Vraag je je af wat linkgroepen zijn? Dat hadden we bij Lus al goed uitgedacht!
Heel in het kort: in een linkgroep komen mensen samen die elkaar vooraf nog niet kennen. Ze zoeken samen uit hoe ze een groep zullen vormen en wat ze samen zullen doen, en raken zo verbonden en betrokken bij elkaars’ leven. Want mensen zijn niet gemaakt om alleen te leven. In een linkgroep hoort iedereen er bij, zoals hij is.

Ok, ‘Gelinkt’ werd dus goedgekeurd.
We weten wat we willen doen – check.
We weten waarom – check.
Volgende vraag: hoe?

Op onze linkteamvergadering midden januari, gaan we hier verder mee aan de slag. Wat doen we? Zoeken we partners met goesting? Kijken we rond in buurten met goesting? Zijn er binnen Lus al mensen met goesting? Allemaal antwoord ‘ja’, maar wat doen we ‘eerst’?

Laten we eerst al maar eens proberen om ‘Gelinkt’ te ‘pitchen’ bij onze collega’s. Als we op vijf minuten tijd, klaar en duidelijk kunnen vertellen wat we met ‘gelinkt’ bedoelen, willen bereiken en van plan zijn, is het project scherp genoeg om er mee naar buiten te stappen. Zonder twijfel zal de positief kritische geest, de inspiratie en creativiteit van ons Lusteam ‘Gelinkt’ verrijken en verdiepen. We agenderen het project op de teamvergadering van februari.

Laten we ondertussen ook verder experimenteren met ‘online ontmoetingen’, een online versie van een linkgroep, gestart als ‘corona-initiatief’ voor geïnteresseerden. Deze mensen komen ondertussen tweewekelijks digitaal samen, en leren ons veel over hoe nieuwe ontmoetingen ook online nieuwe verbindingen kunnen worden.

Én laten we al op zoek gaan naar vrijwilligers die de linkgroepen graag mee willen uitdenken en opstarten.

Dát zullen onze eerste stappen zijn.
Met een lijstje met mogelijke vrijwillige lussers in de hand, gaan we op pad.