Wat doet Lus?

"Samen zijn en samen groeien"

Wat is een lusgroep?

Een Lus-groep komt samen om te praten, samen te zijn en leuke of minder leuke momenten met elkaar te delen. Het gaat over dromen, zorgen, vragen en plannen.  

In een Lus-groep groeien mensen naar elkaar toe. De centrale persoon bepaalt waarover jullie praten. Je komt samen op een plek, waar hij zich thuis voelt, op een moment dat het jullie allemaal past. Dat kan thuis zijn, tijdens een wandeling of een etentje.

Voor wie is een lusgroep?

Iedereen die nood heeft aan mensen om zich heen kan een Lusgroep starten. 

Lus zoekt samen met jou, als centrale persoon, naar mensen die voor jou belangrijk zijn. Familie, vrienden en buren waar je nu nog mee praat, of waar je vroeger contact mee had. Zij vormen samen je Lus-groep. Het is een kring van mensen die jij kiest en waar jij je goed bij voelt.  

Lus helpt bij het opstarten van je groep. Je kan op ieder moment starten. Een grote kring mensen heb je hiervoor niet nodig. Lus zorgt voor een ‘compagnon de route’, een vrijwilliger die samen met jou de nodige stappen zet. Samen bereiden jullie de bijeenkomsten voor. 

Dankzij de steun van departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid is de werking van Lus gratis. 

image002.gif

© 2019 by LUS vzw - info@lusvzw.be.

LUS vzw wordt gesubsidieerd door het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

van de Vlaamse Overheid, het VAPH, en kan rekenen op een aantal zeer diverse en tijdelijke projectsubsidies